Din varukorg
Ikon
Logga in för att se priser Logga in för att se priser
Ikon

Micropen är en penna för automatisk mikronålning (på engelska känt som Collagen induction Therapy eller CIT).
Behandlingen är en icke-kirurgisk och förbränningsfri teknik för hudföryngring, minskning av fina linjer och akneärr, samt förbättring av hudens textur och färg.

Micropen

Micropen är en nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagenproduktion. Behandlingen är mycket effektiv för att minska ärr, hudbristningar, rynkor, celluliter samt ger en förbättring av hudens textur och färg. Överhuvudtaget fungerar behandlingen bra på åldrad hud då den ger en tydlig uppstramning och en fastare hud.

Professionell behandling med Micropen mikronålning anses vara en av de säkraste avancerade hudbehandlingarna. Till skillnad från kemisk peeling, dermabrasion och laserbehandling orsakar hudnålning minimal skada på huden. 

Micropen är CE-märkt och kommer med 5 års garanti.

Du kan köpa Micropen hos Gilda Professional.

SHOPPA NU
Micropen köpa
Micropen resultat

Micropen resultat

Micropen mikronålning används framgångsrikt för

 • Uppstramning av slapp hud.
 • Minskning av ärr (inklusive hypertrofiska ärr) orsakade av akne, kirurgi eller brännskador.
 • Förbättring av hudbristningar.
 • Minskning av fina linjer och djupa rynkor.
 • Förbättring av pigmentförändringar, t.ex. melasma.
 • Ökning av hudens upptagningsförmåga av aktiva ingredienser.
 • Generell hudföryngring - förbättrar hudens textur och färg.
SHOPPA NU

Hur fungerar Micropen?

På Micropen finns 9 st sterila engångsnålar som penetrerar huden för att på så sätt skapa en kontrollerad hudskada. Micropen har fördelen att nåldjupet kan justeras mellan 0.25 och 2.00 mm under behandlingens gång för att uppnå optimal effekt för specifika behandlingsmål. Nåldjupet anpassas utefter huden och vilka resultat man önskar samt vilka tillstånd man vill arbeta på. Nåldjupet varieras också beroende på vilket område i ansiktet man arbetar på.

Eftersom varje nål penetrerar huden så skapas en tillfällig kanal eller mikroskada. Den kontrollerade skadan utlöser en sårläkningseffekt vilket resulterar i att huden producerar nytt kollagen och elastin i papillära dermis. Dessutom bildas nya kapillärer. Denna kärlnybildning och kollagenbildning leder till en reduktion av ärrvävnad och hudföryngring, det vill säga förbättring av hudens struktur, fasthet och fukthalt.

SHOPPA NU
Micropen mikronålning
Micropen eller dermapen

Micropen eller dermapen

Funderar du på vad som är skillnaden mellan Micropen eller Dermapen? Egentligen är det ingen större skillnad på de båda pennorna. Dermapen är ett skyddat varumärke men bygger på samma princip som all microneedling. Man får alltså bara kalla Dermapens apparatur för det.

Olika pennor kan också jobba med olika antal nålar. Men det har inte med valet av penna att göra, utan mer vilken nål du väljer att använda till din penna. Till vår Micropen kan du köpa nålar med 9 st nålar, då färre nålar gör att nålen tränger bättre ner i huden.

SHOPPA NU

Fördelar med Micropen

 • Sladdlös
 • Minskad risk för hyperpigmentering och ärrbildning, därmed säker på hela fitzpatrickskalan.
 • Lämplig för tunn och känslig hud.
 • Behandlingen kan utföras av hudterapeuter och kräver inte någon omfattande särskild utbildning eller dyra instrument.
 • Behandlingen är effektiv och accepteras väl av patienterna.
 • Det är kostnadseffektivt, och kan göras på hudområden som inte lämpar sig för peeling eller laser, såsom nära ögon.
 • I motsats till brännande laser så förblir epidermis intakt och utan skada. Av denna anledning kan behandlingen med säkerhet upprepas om det behövs.
 • Behandlingen resulterar inte i en skiljelinje mellan behandlad och obehandlad hud. Detta gör det möjligt att behandla specifika områden med ärrbildning utan att riskera ett slutresultat som ser onaturligt ut.
 • Kunden kan återgå till ordinarie verksamhet inom ett par dagar, beroende på djupet av penetrationen av nålar.
SHOPPA NU
Micropen köpa

Micropen före efter